Om mig

Att ta en bild är ganska enkelt.
Att ta en bra bild är desto svårare.Matte-by-Marten-Rygaard
Att ta en bild som väcker en känsla är något som både kräver kunskap, tur och vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

PhotosByHaglund står just för dessa saker; en bild, en känsla, ett ögonblick.

Denna hemsida är gjord av mig, Mats Haglund, men kallas Matte och har de senaste 14 åren haft möjligheten att arbeta inom fotobranschen.

Från en början när jag skulle lära mig fotografera och hur man tar en bra bild valde jag ett litet annorlunda sätt att lära mig. Jag fotade väldigt mycket och sen gick jag i lugn och ro igenom alla bilderna, slängde alla bilder som jag ansåg vara hyfsade eller bra och sparade alltså bara de dåliga bilderna.

Varför undrar Du kanske?  Jo, för när jag då gick igenom alla de dåliga bilderna och tittade på all fotograferingsinformation kunde jag “lära mig” varför bilden blev så dålig som den blev och lärde mig att inte göra samma misstag igen.

Jag gillar att fotografera natur, speciellt fåglar men jag har även fotograferat bröllop, konserter mm.
Jag är specialiserad på Nikons kameror och produkter och har Du nån fråga eller fundering går det jättebra att kontakta mig genom att fylla i formuläret som finns nedan.

Jag hoppas att Du får mycket nöje av att titta på mitt urval av bilder här på hemsidan och är du intresserad av att köpa nån bild går det också jättebra att kontakta mig för prisuppgifter.

Hälsningar
Matte Haglund
Tfn: + 46 (0) 730 86 71 00
Email : info@photosbyhaglund.se
PhotosByHaglund

* Obligatoriskt

 

En av mina favoritbilder som jag tagit är ifrån Skid-VM 2011 i längdåkning i Holmenkollen, Oslo. Marcus Hellner gjorde det avgörande rycket i den numera kallade “Hellner-backen” och vann guldet. Emil Jönsson tog bronset och på bilden ovan tittar loppets tvåa, Petter Northug avundsjukt på de överlyckliga svenskarna.

PhotosByHaglund
En bild, en känsla, ett ögonblick